Aanmelden rijles
Over Res Nova

Over rijschool Res Nova

Benieuwd wie er achter Rijschool Res Nova zit en wat deze rijschool in de provincie Groningen beweegt om rijles te geven? Lees er alles over op deze pagina!

Een stukje Res Nova geschiedenis

Res Nova betekent ‘nieuw begin’ in het Latijn. Dit was tevens de naam van het transportbedrijf van de opa van rijinstructeur Dieneke Kapma-Drenth, hij reed dagelijks in zijn Kromhout van Groningen naar de Zaanstreek.

Toen in 1967 de grootvader van Dieneke overleed verging daarmee ook de bedrijfsnaam ‘Res Nova’. Hoewel het transportbloed door de familie bleef stromen en er met de nieuwe generatie een nieuw bedrijf ontstond was de naam ‘Res Nova’ niet meer te zien op de weg.

Over Rijschool Res Nova

Rijschool Res Nova is een kleine rijschool met grote ambities. Vanuit de overtuiging van Rijschool Res Nova is het essentieel dat de leerling centraal staat. Hierbij zijn persoonlijke aandacht, eigen tempo en positieve stimulans de succesvolle sleutelwoorden. Iedere leerling is uniek en vraagt om een unieke, op maat gemaakte aanpak. Hierbij is het belangrijk om de tijd voor elkaar te nemen, om altijd een positieve insteek te hanteren en om af en toe ook even met elkaar te lachen.

De leerling kan bij Rijschool Res Nova zijn/haar eigen rijlessen inplannen van 60, 90 en 120 minuten en wil je meerdere lessen per week? Dan is dit mogelijk. Hierbij heb je altijd dezelfde rijinstructeur: Dieneke Kapma-Drenth.

De voordelen van Rijschool Res Nova

  • Persoonlijke aandacht
  • Kies je eigen start- en eindpunt
  • Gediplomeerd RIS-instructeur
  • Leerling staat echt centraal
  • Zelf je rijlessen inplannen via de app
  • Altijd dezelfde instructeur
  • Nieuwe, veilige en moderne Peugeot 208

Over Dieneke Kapma-Drenth

Na haar studie heeft Dieneke in het transportbedrijf van haar familie gewerkt. Tot aan de geboorte van haar kids heeft ze veel ervaring opgedaan met het logistieke proces van transport over de weg. Inmiddels werkt ze voor zichzelf onder de naam ‘Rijschool Res Nova’.

Sinds januari 2017 is Dieneke gediplomeerd RIS-instructeur, hierdoor is ze bevoegd om op basis van de ‘Rijopleiding In Stappen’ methode rijles te geven. Met haar aangeboren passie voor het verkeer, het overbrengen van kennis en lesgeven is deze rol haar op het lijf geschreven.

Ik geloof er in dat je (bijna) iedereen kunt leren autorijden met daarbij het benodigde verkeersinzicht. Belangrijk is uiteraard dat je iedere leerling  de ruimte/tijd geeft om dit in zijn/haar eigen tempo en op eigen niveau te laten doen.

 

 

Volg ons ook via Social Media

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en gratis de beste tips op het gebied van rijles op je tijdlijn? Volg ons op social media!