Aanmelden rijles
Over Res Nova

Rijopleiding in stappen (RIS), het hoogste slagingspercentage!

Rijschool Res Nova werkt volgens de RIS-methodiek. De Rijopleiding In Stappen is een moderne rijopleiding met een fors hoger slagingspercentage dan de reguliere rijopleiding. Bovendien toont onderzoek aan dat je als bestuurder veiliger het verkeer ingaat.

Wat is de Rijopleiding In Stappen?

Met de Rijopleiding In Stappen (RIS) word je stapsgewijs opgeleid voor deelname aan het verkeer. De RIS-methodiek onderscheidt zich van andere lesmethoden. Door het lesprogramma op te delen is het makkelijker te volgen. 

De RIS biedt een goede voorbereiding op wat je als automobilist moet kennen, kunnen en willen. De RIS is een instructiemethode die verdeeld is in kleine stukjes met handelingen (worden scripts genoemd) waarbij alle kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn om veilig met een auto door het verkeer te rijden worden behandeld. Deze scripts kunnen door elkaar worden gebruikt en worden stap voor stap aangeleerd. De RIS-methode is een flexibele manier van opleiden. Zo ontstaat er een opleiding die precies bij jou aansluit.

De RIS is opgebouwd uit 46 script verdeeld over 4 modules. Door de scripts in een voor jou logische volgorde aan te leren ontstaat een rijopleiding op maat. Zo leer je alle onderdelen van het autorijden. Op je digitale instructievorderingenkaart (IVK) kun je de voortgang van je opleiding stap voor stap volgen. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Ook kun je je vorderingen delen met je familie, vrienden enz.

Thuis kun je je rijlessen voorbereiden met behulp van het praktijkboek dat je standaard krijgt als je je aanmeldt bij Rijschool Res Nova en kiest uit één van de pakketten. Als je dat doet, levert je dat tijdwinst op tijdens de werkelijke rijlessen en kom je meer aan het echte rijden toe.

Ieder module wordt afgesloten met een toets. De toetsen die bij deze methode worden afgenomen zijn:

  • module 1: Voertuigbediening en voertuigbeheersing (eigen rijinstructeur, tijdens een rijles)
  • module 2: Beheersing van eenvoudige verkeerssituaties en verkeersmanoeuvres (eigen rijinstructeur, tijdens een rijles)
  • module 3: Beheersing van complexe verkeerssituaties  (CBR – TussenTijdse Toets)
  • module 4: Veilig en verantwoordelijke verkeersdeelname  (CBR – Praktijkexamen)

Als je module 4 beheerst, ben je prima voorbereid op je taak als bestuurder van een auto. Bij het praktijkexamen verwacht de examinator een geautomatiseerde bediening en veilig, sociaal en milieuverantwoord gedrag.

Niet alleen het slagingspercentage is veel hoger dan bij de gewone rijopleiding, ook de kans dat je in één keer slaagt, is bij de Rijopleiding In Stappen groter.

Rijschool Res Nova als gecertificeerde RIS-instructeur

Het is alleen mogelijk om RIS te volgen bij, speciale, door het CBR gecertificeerde rijscholen. Rijschool Res Nova heeft de RIS-training succesvol doorlopen en is daarmee een door het CBR goedgekeurde RIS rijschool. Op de website van het CBR is het mogelijk om gecertificeerde rijscholen te bekijken.

Dus: Wees wijs. Haal met RIS snel en veilig je rijbewijs!

Rijles In Stappen is duidelijk, snel én leuk! Ik kan Rijschool Res Nova bij iedereen aanraden als gecertificeerd RIS-instructeur.

Meer informatie over de Rijopleiding In Stappen of een gratis proefles?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden of wil je meer informatie over de RIS-methode? Rijschool Res Nova komt graag met je in contact. We vertellen je over deze bijzondere manier van rijles. We laten je graag onze expertise zien tijdens een gratis intakegesprek met proefles. Je kunt dan direct proeven van de Rijles In Stappen methode en onze onderscheidende begeleiding.

Volg ons ook via Social Media

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en gratis de beste tips op het gebied van rijles op je tijdlijn? Volg ons op social media!